ДФС придумала нові покарання для водіїв авто на іноземних номерах

Читать на русском
Державна фіскальна служба пропонує посилити покарання за порушення режиму тимчасового ввезення та транзиту.

В Державній Фіскальній службі вирішили посилити відповідальність за порушення режиму тимчасового ввезення авто на іноземних номерах – розроблений відповідний законопроект, який уже погодили з Мінфіном.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, передає «Слово і Діло».

Іномарки з «єврономерами»: плюси і мінуси володінняАвтомобілісти вимагають, щоб розмитнення старих автомобілів з Європи стало доступним, інакше на дорогах України виникне правовий хаос, адже кількість власників «євроблях» уже перебуває в межах 0,5-2 мільйонів, пише журналіст Денис Попович.

За словами заступника директора департаменту організації протидії митним правопорушенням ДФС Олексія Сивиріна, документом передбачені зміни до Митного кодексу України.

Зокрема, фіскали пропонують штрафувати українських водіїв авто на іноземних номерах, які порушили митні правила, на суму до 100% від вартості машини, а також передбачити можливість її конфіскації.

Цей проект ДФС уже погодили з Мінфіном і Мінекономрозвитку, залишилося отримати згоду Держрегуляторної служби, щоб потім внести проект закону на схвалення Кабміну.

Враховуючи, що наприкінці травня президент Петро Порошенко своїм указом №146/2017 доручив уряду розібратися з порушниками митного законодавства й удосконалити законодавчу базу відповідно до європейських норм, зміни можуть бути схвалені досить швидко.

В ЄС хочуть запровадити квоти на виробництво електромобілівЗ 2025 року Європейська комісія планує запровадження обов'язкових квот на випуск і збут електромобілів.

Проте складнощі можуть виникнути на етапі проходження законопроекту через парламент.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про запровадження штрафів для власників авто на іноземних номерах та окреслив загальну ситуацію з купівлею таких авто.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив про нововведення на столичних парковках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: