Міноборони скасувало заборону на користування мобільними телефонами в зоні АТО

Читать на русском
Відтепер командирам дозволяється залежно від ситуації самому ухвалювати рішення про використання мобільного телефону. Такі зміни до статуту ЗСУ внесені, щоб не порушувати права людини.

Міністерство оборони України скасувало заборону на користування мобільними телефонами військовослужбовцям на лінії фронту.

Про це повідомив начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗСУ Володимир Рапко, передає «Слово і Діло».

За час АТО українці найчастіше просили притулку в Росії – ООНІз січня 2014 року 427,2 тисячі українців просили про надання притулку в Росії. На другому місці за кількістю заяв – Німеччина, на третьому – Італія.

«Щоб не порушувати права людини, ми дозволили командирам залежно від ситуації самим ухвалювати рішення, можна чи не можна користуватися мобільним телефоном підлеглим у зоні АТО», – зазначив він.

«Щоранку о 8 годині в одному місці збираються 100-200 телефонів. Що з того розуміє ворог? Або це сніданок, або це брифінг, або шикування. І натиснути треба кнопку й подати команду. Можна користуватися, якщо підходити до цього з розумом. Усіх випадків передбачити не можна, тому командири здебільшого забороняють, щоб зберегти життя та здоров'я людей», – додав Рапко.

За його словами, необхідно проводити роботу з підлеглими, щоб вони розуміли, що мобільними потрібно користуватися лише в окремих випадках.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв, що не підтримає прийняття законопроекту про реінтеграцію ДонбасуСказано 30 червня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, Рапко зауважив, що з будь-якого місця та з будь-якого телефону в зоні проведення АТО можна безкоштовно набрати будь-який міський чи міжміський телефон оператора.

Нагадаємо, в Україні з липня 2015 року діє закон, що забороняє військовослужбовцям, які виконують обов'язки військової служби, користуватися особистими засобами мобільного зв'язку в районах проведення антитерористичної операції та в умовах надзвичайного стану або під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії.

Як повідомлялось раніше, в Україні стартував додатковий призов до армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: