Представники Міноборони особисто перевірятимуть, чим годують солдатів

Читать на русском
У Міністерстві оборони повідомили, що після інцинденту з неякісними консервами будуть особисто відбирати для перевірки зразки продуктів харчування, які поставляються в армію.

Поставка до однієї з бойових частин ЗСУ партії неякісних консервів сталася через застарілу процедуру контролю якості, Міноборони вже ініціювало відповідні зміни до договору з постачальником.

Про це повідомив начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко під час брифінгу в Києві 9 серпня, передає «Слово і Діло».

Він розповів, що в травні поточного року від військовослужбовців 128-ї ОМБр, яка виконує завдання в зоні АТО, надійшли скарги на консерви, що постачає ТОВ «Адамант 2000».

«За дорученням міністра оборони 30 червня в 128-й ОМБр був здійснений відбір зразків цих продуктів. Під час проведення лабораторних досліджень їхня якість не підтвердилася. 14 липня надійшло звернення народного депутата. За результатами звернення та в зв'язку з результатами багатьох лабораторних досліджень однієї партії консервів міністр призначив службове розслідування. Результати ми повідомимо пізніше», – сказав Марченко.

За його словами, причиною цього інциденту може бути те, що «постачальник свідомо надає для досліджень продукцію необхідної якості, а потім поставляє в частини продукцію гіршої якості».

«Згідно із застарілими нормами контролю за якістю продуктів, виробник сам привозить до лабораторії зразки продукції ... Ми вже ініціювали внесення змін до договору, які унеможливлять такі дії постачальника. Відбір зразків здійснюватиметься лише представниками Міноборони», – розповів Марченко.

Разом із тим він поінформував, що вся партія неякісних консервів була вилучена, а ТОВ «Адамант 2000» продовжує поставки продуктів харчування до підрозділів ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що українську армію переведуть на нову систему харчування.

Нагадаємо, в Міноборони також уточнили, скільки ще грошей потрібно на армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: