Тимчук: Міноборони не підписує договори з ОПК і зриває виконання оборонного замовлення

Читать на русском
Незважаючи на отримане додаткове фінансування, Міноборони не підписує договорів з ОПК на нову техніку і зриває виконання державного оборонного замовлення.

Незважаючи на отримане додаткове фінансування, Міноборони не підписує договорів з ОПК на нову техніку і зриває виконання державного оборонного замовлення.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук (Народний фронт), повідомляє «Слово і Діло».

«Держоборонзамовлення в частині закупівлі нової бронетехніки для армії що місяць тому було у ступорі, що зараз (вчора я спеціально ще раз опитав директорів підприємств). Причина все та ж – Міноборони не укладає договори з підприємствами «оборонки», повністю зриваючи (точніше – вже за фактом зірвавши) виконання держоборонзамовлення на цей рік», – заявив Тимчук.

За словами депутата, виробничі потужності ОПК простоюють через позицію військових чиновників і тисячі працівників оборонної галузі будуть змушені піти в неоплачувані відпустки.

«Потужності простоюють і через відсутність договорів простоюватимуть. Нова техніка вироблятись не буде, хоча фінансування держоборонзамовлення (держгарантії) були передбачені і до сьогоднішнього дня. Наче в країні немає війни і армії не потрібна нова «броня». Якщо є причина такої позиції чиновників МО – шалено хочеться її почути. Тому що незрозуміло, чому ми вириваємо мільярди з соціалки і даємо їх на оборону, але наша «оборонка» при цьому стоїть», – підкреслив Тимчук.

При цьому депутат зазначив, що парламент і президент Петро Порошенко «спрацювали чітко» і оперативно затвердили необхідні зміни до бюджету.

Нагадаємо, 30 липня міністр оборони Степан Полторак повідомив, що оборонне відомство отримало 4 мільярди гривень додаткового фінансування і розповів, що вони підуть на закупівлю озброєння, обладнання, будівництво житла для контрактників і збільшення фінансування Сил спеціальних операцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: