Як мери міст України піклуються про здоров’я українців

Читать на русском

Охорона здоров’я – одна з найпопулярніших тем обіцянок українських політиків, особливо місцевого масштабу. У наших досьє у кожного мера, що себе поважає, знайдеться щонайменше пара-трійка таких. Досліджуючи, як градоначальники великих міст України виконують свої обіцянки, «Слово і Діло» вирішило витягнути деякі з них на світ Божий, щоб іще раз нагадати: обіцяне треба виконувати, а заодно – і освіжити пам’ять людям, що їх обрали.

Андрій РайковичМіський голова Кропивницького
Райкович пообіцяв побудувати службове житло для лікарів у 2018 роціСказано 29 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Отже, з оголошених публічно, слід відзначити обіцянку мера Києва Віталія Кличка відкрити цьогоріч після капітального ремонту 4 приймальних відділення екстреної медичної допомоги й оснастити кожну столичну поліклініку системами електронної черги.

З не меншим нетерпінням чекають від свого міського голови виконання обіцянок львів’яни. Андрій Садовий, серед іншого, пообіцяв запровадити в усіх лікарнях та поліклініках міста електронну медичну картку і створити на базі лікарень у мікрорайоні «Топольна» медичне містечко.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв здати в експлуатацію нову дитячу поліклінікуСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер Дніпра Борис Філатов пообіцяв своїм землякам відновити в місті педіатричну службу і вже цього року оздоровити 4 тисячі місцевих дітлахів. Від його сусіда, градоначальника Запоріжжя Володимира Буряка виборці особливо чекають відкриття нового центру швидкої допомоги, а від мера Одеси Геннадія Труханова – здачі в експлуатацію нової дитячої поліклініки й лікарні швидкої допомоги.

Більше про те, які найважливіші обіцянки у сфері охорони здоров’я дали українські мери і скільки з них встигли виконати – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: