Хто з мерів великих міст виконує обіцянки щодо поліпшення ЖКГ?

Читать на русском

Аналітики порталу «Слово і Діло» відстежили обіцянки мерів великих міст країни щодо вирішення проблем житлово-комунального господарства та тарифів на послуги ЖКГ.

Антилідером огляду є мер столиці Віталій Кличко, який має в своєму активі чотири провалених обіцянки й жодної виконаної.

Найсвіжішою з них є обіцянка не підвищувати киянам квартплату, яку мер столиці дав ще в березні 2015 року. В середині червня 2017 року КМДА вдвічі збільшила тариф на утримання будинків і прибудинкових територій.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє не підвищувати тариф на квартплату для киянСказано 13 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також за Кличком значаться ще три невиконаних обіцянки. Так, у 2015 році він погрожував замінити сотню ліфтів до кінця року, проте справа обмежилася заміною лише 11 ліфтів до кінця заявленого терміну, ще понад сотня ліфтів були відремонтовані.

Того ж року перед початком опалювального сезону Кличко запевняв киян, що всі будинки в місті будуть підключені до опалення вже за тиждень, проте на цей час тепло з'явилося лише в 96% будинків столиці.

Почесне друге місце за невиконаними обіцянками утримує мер Запоріжжя Володимир Буряк, причому обидві пов'язані з реконструкцією та ремонтом каналізаційного колектора. Першу з них міський голова Запоріжжя дав ще в лютому 2016 року, пообіцявши завершити реконструкцію колектора «найближчим часом». Цей час виявився не таким уже й близьким: у результаті роботи мали завершитися лише 15 вересня 2016 року.

У мерів Херсона та Івано-Франківська Володимира Миколаєнка та Руслана Марцинківа в активі є як виконані, так і провалені обіцянки. Так, Миколаєнко дотримав слова щодо вирішення проблеми цілодобового водопостачання в місті до кінця 2015 року, але не виконав свою обіцянку того ж року про ремонт і заміну ліфтів.

По дві виконаних обіцянки у мерів Хмельницького іта Миколаєва Олександра Симчишина й Олександра Сєнкевича. Першому вдалося вчасно забезпечити будинки в Хмельницькому тепловими лічильниками та закупити снігоочисну техніку для кожного ЖКГ на 2017 рік.

Олександр СимчишинМіський голова Хмельницького
Симчишин пообіцяв, що на 2017 рік для кожного ЖКГ буде закуплена снігоочисна технікаСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Що ж до Сєнкевича, то він зміг виконати обіцянку запустити в Миколаєві ліфти, які тривалий час не працювали. Таких у місті нарахували 11 штук, причому деякими з них не користувалися понад 10 років.

Ще по одній невиконаній обіцянці у галузі житлово-комунального господарства є в мерів Рівного, Житомира, Чернігова та Сум.

Наприклад, міський голова Житомира Сергій Сухомлин за рік не зміг виконати свою обіцянку утеплити 22 соціальних об'єкта, а мер Сум Олександр Лисенко не вклався в термін із ремонтом водонапірного колектора – до кінця року ремонтні роботи на ньому не були завершені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: