Як мери українських міст виконують обіцянки щодо ремонту вокзалів і аеропортів

Читать на русском

Продовжуємо розповідати про те, як мери обласних центрів України насправді дбають про благоустрій своїх міст і комфорт їхніх жителів. Сьогоднішня тема – ремонт транспортних воріт – вокзалів, аеропортів. Для цього аналітики «Слова і Діла» зібрали й перевірили обіцянки низки міських голів, які ми візуалізували в спеціальній інфографіці.

Чи готова інфраструктура України до приходу нових авіакомпаній? Огляд обіцянок політиківЗ розвитком ринку повітряних перевезень в Україні дедалі актуальнішим стає питання готовності наземної інфраструктури. Як політики виконують свої обіцянки з цього приводу, з’ясовувало «Слово і Діло».

Треба сказати, що таких зобов’язань зафіксовано не надто багато, проте окремі мери навіть у цій сфері встигли відзначитись: хтось виконанням обіцянок, а хтось – тим, що їх провалив…

До перших належить міський голова Чернівців Олексій Каспрук. У березні 2015 року він заприсягся, що не дасть закрити місцевий аеропорт, і той таки, худо-бідно, але функціонує.

Власне, на цьому виконані обіцянки градоначальників закінчуються. А от кого варто присоромити, то це мера Запоріжжя Володимира Буряка. Таких зобов’язань він примудрився провалити аж три: щодо проведення в 2016 році капітального ремонту дороги до Запорізького аеропорту, початку будівництва нового терміналу та поточний ремонт за кошти міського бюджету терміналу та злітно-посадкової смуги.

Щодо ще чотирьох обіцянок мерів є надія на те, що вони все ж будуть реалізовані. Принаймні поки що вони мають статус «у процесі виконання». Це заява очільника Одеси Геннадія Труханова про те, що місто отримає нове сучасне летовище, обіцянки мера Дніпра Бориса Філатова щодо ремонту в 2017 році Вокзальної площі, тернопільського міського голови Сергія Надала щодо будівництва нового автовокзалу в напрямку Підволочиського шосе й градоначальника Хмельницького Олександра Симчишина про відкриття місцевого аеропорту.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра
Філатов запевнив, що ремонт Вокзальної площі буде проведений у 2017 роціСказано 7 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, раніше портал уже писав про те, як міські голови виконують свої обіцянки у сферах енергозбереження й облаштування зон відпочинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: