Ізоляція Катару: країна спрощує візовий режим для 80 держав

Читать на русском
Громадянам 47 країн, у тому числі України, Росії, Казахстану, видаватимуть візу на 30 днів перебування.

Катар спрощує візовий режим із 80 країнами, в тому числі України.

Про це повідомляється на офіційному туристичному порталі Visit Qatar, передає «Слово і Діло».

Відповідно до оприлюдненого списку, громадяни 33 країн, серед яких ФРН, Франція та Туреччина, зможуть отримати після прибуття до країни візу на 180 днів, протягом яких їм буде дозволено 90 днів перебування.

Громадянам 47 інших країн, у тому числі України, Росії, Казахстану, видаватимуть візу на 30 днів перебування. Така віза може бути продовжена ще на 30 днів.

Шість арабських країн закликають відібрати у Катару ЧС-2022Як повідомляє швейцарський портал The Local, шість арабських країн виступили проти проведення ЧС-2022 в Катарі.

Про спрощення візового режиму також повідомив на прес-конференції в середу виконавчий директор авіакомпанії Qatar Airways Акбар аль-Бакир.

«Туристична організація Катару вирішила скасувати візи для громадян 80 країн, якщо вони летять бортом Qatar Airways», – заявив аль-Бакир.

При цьому на сайті Visit Qatar зазначено, що візу після прибуття можуть отримати пасажири будь-якої авіакомпанії.

Нагадаємо, що Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн та Єгипет на початку червня розірвали дипломатичні відносини з Дохою й припинили з Катаром будь-яке сполучення, звинувативши його в підтримці тероризму та втручанні в їхні внутрішні справи. До вирішення пізніше долучилася низка інших держав. Кувейт виступив посередником у вирішенні конфлікту.

Пізніше арабські країни висунули Катару вимоги для діалогу.

Як відомо, 12 липня США та Катар підписали угоду щодо боротьби з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: