Арабські країни розширили «терористичний список» за зв'язки з Катаром

Читать на русском
Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет внесли дев'ять організацій і дев'ять цивільних осіб в «терористичний список» за зв'язки з владою Катару.

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет внесли дев'ять організацій і дев'ять цивільних осіб в «терористичний список» за зв'язки з владою Катару.

Про це повідомляє саудівське агентство SPA, пише «Слово і Діло».

Як наголошується в повідомленні агентства, терористичними були визнані три благодійні організації з Ємену, три організації з Лівії і три лівійських ЗМІ. Також в список терористів були внесені два громадянина з Катару, один з Кувейту, троє - з Ємену і двоє - з Лівії.

Агентство SPA зазначає, що внесені в список громадяни збирали гроші для терористичної організації «Джабхат ан-Нусра» (заборонена на території Росії) і «інших збройних терористичних загонів в Сирії», підтримували «Аль-Каїду» (організація заборонена в Росії), а організації здійснювали діяльність від її імені при підтримці «катарських благодійних організацій, що вважаються терористичними в чотирьох державах». Також Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет вважають, що потрапили в список організації та особи отримують «ідеологічну і фінансову підтримку від катарських влади».

Нагадаємо, США і Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом.

Як відомо, Саудівська Аравія і її союзники Єгипет, Бахрейн і ОАЕ пообіцяли продовжити ізоляцію Катару після того, як Доха відхилила їх умови щодо відновлення дипломатичних і економічних відносин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: