СБУ затримала зловмисників, які вивели мільйони в офшорні компанії

Читать на русском
Шахраї вивозили з України матеріальні цінності, не повертаючи на територію країни виручку. Сума незаконних фінансових операцій проведених у 2016-2017 роках, становить понад 800 мільйонів гривень.

Схему незаконного виведення грошей в офшорні компанії в особливо великих розмірах викрила в Києві Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією.

Про це йдеться в повідомленні служби, інформує «Слово і Діло».   Шахраї використовуючи підконтрольні фіктивні підприємства-експортери, укладали експортні договори з афілійованими компаніями-нерезидентами без відображення операцій у документах податкової звітності.

В підсумку з України вивозилися товарно-матеріальні цінності, а валютна виручка на територію країни не поверталася. Сума незаконних фінансових операцій, проведених у 2016-2017 роках, становить понад 800 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели 14 обшуків у приміщеннях, офісах та автомобілях, що належать фігурантам справи, під час яких вилучили ноутбуки з програмними засобами «клієнт-банк», флеш-накопичувачі, мобільні телефони з листуванням, що підтверджує протиправну діяльність учасників схеми, блокноти з робочими записами щодо операціяй і 50 фіктивних печаток суб'єктів господарської діяльності.

Крім того, в зловмисників вилучено печатку одного з підрозділів Державної фіскальної служби та оригінали документів про відсутність заборгованості за податками, зборами та іншими платежами у фіктивних СГД, засвідчених нею.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше в Бразилії були затримані власники офшорної фірми Mossack Fonseca.

Також у січні НАБУ розслідувала факти виведення українськими банками коштів у офшори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: