СБУ виявила в Гужви секретні дані Міноборони

Читать на русском
На флеш-накопичувачі, вилученому в головного редактора Страна.ua Ігоря Гужви, СБУ виявила секретну інформацію Міноборони України.

На флеш-накопичувачі, вилученому в головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви, Служба безпеки України виявила секретну інформацію Міністерства оборони України.

Про це йдеться в ухвалі суду від 27 липня, передає «Слово і Діло».

Згідно з нею, слідчий відділ Головного управління СБУ в Києві та Київській області здійснює досудове слідство щодо кримінального провадження про розголошення державної таємниці.

«Під час досудового розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено, що частина вищевказаних електронних документів із відомостями, які, можливо, становлять державну таємницю, зберігалися на ПЕОМ 18052 з магнітними жорсткими дисками №1152 і №1150, що перебувають у володінні юридичної особи – Міністерство оборони України», – йдеться в судовому рішенні.

Суд відправив підозрюваного у справі Гужви під домашній арештШевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Антона Філіпковський, підозрюваного у справі Ігоря Гужви.

СБУ звернулася до суду з клопотанням надати доступ до персональної електронно-обчислювальної машини (ПЕОМ), яка є в Міноборони, з магнітними жорсткими дисками №1152 та №1150 для проведення експертного дослідження.

Представник міністерства виступав проти задоволення клопотання. Проте суд надав слідчим спецслужби доступ до зазначених жорстких дисків і ПЕОМ у будівлі Міноборони.

Як відомо, 27 червня Гужва вийшов зі слідчого ізолятора, куди потрапив за підозрою у вимаганні.

Прокуратура Києва вимагала збільшити заставу для Гужви з 544 тисяч до 3,2 мільйона гривень, проте Апеляційний суд столиці відмовив прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: