У Міноборони уточнили, скільки ще грошей потрібно на армію

Читать на русском
Для вирішення нагальних завдань додаткова потреба Міністерства оборони у 2017 році становить 11 236,5 млн гривень.

У 2017 році Міністерству оборони необхідно додатково 11 236,5 млн гривень на фінансування ЗСУ.

Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони на запит «Українських Новин», передає «Слово і Діло».

«Для вирішення нагальних завдань додаткова потреба Міністерства оборони у 2017 році для закупівлі, модернізації та ремонту озброєння і військової техніки, а також для забезпечення належного утримання особового складу Збройних сил становить 11 236,5 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Зокрема необхідно 6 438,5 млн грн за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності Збройних сил і підготовки військ», 19 млн грн - «Медичне лікування, реабілітація та санаторне забезпечення особового складу Збройних сил, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни».

Також необхідно 9 млн грн за програмою «Підготовка військових фахівців у вищих навчальних закладах, підвищення кваліфікації та підготовка військових фахівців і державних службовців, початкова військова підготовка і патріотичне виховання молоді», 600 млн грн - «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних сил» і 4 170 млн грн - «Розвиток озброєння та військової техніки Збройних сил».

Відзначимо, раніше міністр оборони України Степан Полторак анонсував створення у Збройних силах України спеціального підрозділу з кіберзахисту.

Також повідомлялося, що Збройні сили України просунулися вперед на Світлодарській дузі і зайняли нові позиції на обумовленій Мінськими угодами території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: