Українську армію переведуть на нову систему харчування

Читать на русском
Перехід військових частин на нову систему харчування в цьому році буде проходити в кілька етапів, перший з яких завершується 30 червня.

Перехід близько 20% військових частин Збройних сил України на нову систему харчування запланований до кінця поточного року, повністю цей процес має бути завершений до кінця 2019 року.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Міноборони.

Хто з офіцерів запасу потрапляє під призов, а хто має право на відтермінування?30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу в Збройні Сили України: «Слово і Діло» розбиралося, хто підпадає під призов і які умови проходження служби.

«Планується, що до кінця 2017 року близько 20% військових частин Збройних сил України перейдуть на нову систему харчування. Реформування системи харчування передбачає закупівлю технічного обладнання для приготування їжі та створення відповідних умов, як для приготування, так і харчування. На ці заходи в бюджеті цього року ми передбачили необхідну суму коштів», – сказав глава Міноборони в четвер 22 червня під час робочої поїздки до Одеського гарнізону, де перевірив результати реформи системи харчування військовослужбовців.

За його словами, оновлений каталог включає більше 350 продуктів.

«Ми проводили експерименти в обраних військових частинах, щоб обрати найкращий варіант системи харчування особового складу Збройних сил. Обраний варіант дозволяє харчування військовослужбовців за каталогом із понад 350 продуктів. Це в десятки разів більше, ніж за старої системи», – цитує Полторака прес-служба Міноборони.

Він також зазначив, що перехід військових частин на нову систему харчування цього року буде відбуватися в кілька етапів, перший з яких завершується 30 червня.

Загалом заплановано, що повністю ВСУ перейдуть на нову систему харчування до кінця 2019 року.

Нагадаємо, в Міноборони уточнили, скільки ще грошей потрібно на армію.

А 21 червня Полторак оголосив про завершення призову офіцерів запасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: