Уряд хоче спростити провезення особистих речей через адмінкордон з окупованим Кримом

Читать на русском
Уряд розгляне нову постанову, яка має спростити провезення особистих речей через адміністративний кордон із Кримом.

На найближчому засіданні уряд розгляне нову постанову, яка, серед іншого, має спростити провезення особистих речей через адміністративний кордон із Кримом.

Про це повідомив міністр із питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш в ефірі «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Перший віце-прем’єр міністр проводить сьогодні нараду, щоб нарешті винести це питання на розгляд уряду. Мій перший заступник на цій нараді, щоб подолати всі неузгодженості, зокрема й із ДФС. Якщо сьогодні ми знімемо всі технічні питання, то ми спробуємо, щоб на найближче засідання уряду проект постанова була внесена», – заявив Черниш.

За словами міністра, нині проти таких змін виступає Державна фіскальна служба.

«Рік ініціюємо зміни до постанови. Постійно якесь відомство проти. Спочатку Мінекономіки було проти, потім Мін’юст. Але найголовніша перепона зараз – Державна фіскальна служба, вона категорично проти. Наша позиція така, що має бути врегульовано за окремою процедурою, не посилаючись на законодавство, яке регулює порядок перетину державного кордону, тому що це не державний кордон, це просто адміністративна межа. Треба врахувати специфіку, що люди хочуть досі виїжджати з АРК, вони мають право забрати свої речі, й саме це було причиною, чому суд вплинув на цю ситуацію», – сказав Черниш.

Донедавна діяла постанова Кабміну №1035, пункт перший якої обмежував провезення речей через адміністративний кордон із Кримом.

Нагадаємо, в червні Апеляційний адміністративний суд Києва зняв обмеження на ввезення та вивезення речей із Криму. Проте, за свідченнями громадян, які перетинали адміністративну межу з Кримом, рішення суду виконується не завжди.

Також Клімкін розкритикував заяву німецьких лібералів про окупований Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: