Клімкін хоче зобов'язати росіян заздалегідь сповіщати про їхній намір відвідати Україну

Читать на русском
За його словами, після прийняття політичного рішення про створення такої платформи, на її розробку необхідно кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за створення системи попереднього інформування громадян Росії про їх намір відвідати Україну.

Про це пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Більше віри в свою країну: хто заважає Україні вступити в НАТОЖурналіст Денис Попович назвав причини, які заважають Україні отримати статус члена Північноатлантичного альянсу.

«Візи насправді відживають, вони відходять. По-перше, ми тепер звикли до біометіричних паспортів і повинні перейти до того, що люди їздять тільки за біометричними паспортами. Другий момент, який для мене важливий - ось ви їздите в багато країн і потім заходите в інтернет і говорите: Я через 5 днів їду - ось так, насправді і російські громадяни повинні їхати в Україну, необхідно створити відповідну платформу і контролювати в'їзд, так щоб це не було абсолютно неконтрольовано», - сказав міністр.

За його словами, після прийняття політичного рішення про створення такої платформи, на її розробку необхідно кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати.

Клімкін наголосив, що головне - контроль на кордоні.

Міністр зазначив, що візи для росіян можна було б ввести вже давно, проте виникає питання жителів Криму, яких окупаційна влада може змусити «робити візу в власну країну». Також на території Росії живуть громадяни України, і в разі введення візового режиму, влада РФ може тиснути на них для зміни громадянства.

«Наша мета повинна бути простою - закрити кордон, але таким способом, щоб це був не політичний заклик, а щоб кордон був закритий і щоб це не зашкодило українцям», - сказав Клімкін.

Раніше Клімкін розповів, коли Україна досягне стандартів НАТО.

Нагадаємо, що 9 жовтня 2016 року Клімкін заявив, що багато послів будуть призначені протягом наступних тижнів, але йому так і не вдалося виконати своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: