Суд скасував обмеження на вивезення речей з анексованого Криму

Читать на русском
Апеляційний адміністративний суд Києва зняв обмеження на вивіз та ввезення речей з Криму, запроваджене постановою уряду №1035 від 16 грудня 2015 року.

Апеляційний адміністративний суд Києва зняв обмеження на вивіз та ввезення речей з Криму, запроваджене постановою уряду №1035 від 16 грудня 2015 року.

Про це повідомили в громадській приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини з питань Криму, пише «Слово і Діло».

«Апеляційний адміністративний суд м.Києва скасував і визнав недійсним пункт 1 постанови Кабінету міністрів України № 1035. У момент проголошення 14 червня 2017 року рішення суду набуло чинності», - йдеться в повідомленні правозахисників в Facebook.

У Росії зменшилася кількість прибічників анексії КримуУ Росії зменшилася кількість громадян – прихильників анексії Кримського півострова і Донбасу.

В Гельсінській спілці очікують, що Кабмін найближчим часом може ухвалити аналогічну постанову з більш розширеним, але так само вичерпним переліком речей, дозволених до провезення через КПВВ з Кримом.

Також правозахисники зазначили, що митники на КПВВ можуть ігнорувати рішення суду.

Нагадаємо, що з 17 січня 2016 року Україна офіційно припинила товарообіг з окупованим Росією Кримом. Згідно з документом, будь-яка особа може перевозити на окуповану територію товари, еквівалент яких не повинен перевищувати 10 000 гривень і сумарну вагу 50 кг на одну людину.

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.

У документі враховані виключення - завезення гуманітарної допомоги, що надається міжнародними гуманітарними організаціями.

Нагадаємо, Павло Клімкін хоче зобов'язати росіян заздалегідь сповіщати про їх намір відвідати Україну. Також МЗС готує ноту Казахстану через карти України без Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: