Черниш попередив про погіршення ситуації на Донбасі

Читать на русском
Міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш зазначив, що до літа гуманітарна ситуація на Донбасі може стрімко погіршитися.
Вадим Черниш

Міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш повідомив, що до середини літа на Донбасі може істотно погіршитися гуманітарна ситуація.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Радіо Свобода».

Міністр зазначив, що погіршенню ситуації сприяє так звана «націоналізація»,котра остаточно добиває економіку зруйнованого війною регіону.

«Багатьох працівників відправили за свій рахунок, більшість отримали трудові книжки. Людям обіцяють: Посидьте ви трохи вдома... Йдеться про десятки тисяч працівників. Саме це призведе до погіршення гуманітарної ситуації через 2-3 місяці», - попередив міністр.

Вадим Черниш категорично заперечує, що великі підприємства в ОРДЛО платили данину бандугрупованням сепаратистів.

Черниш підкреслив, що до блокади працюють в ОРДЛО українські підприємства платили податки в бюджет України завдяки досягнутим Мінським угодами.

Відмітимо, що 10 квітня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що обстріл низки підприємств, що діють поблизу лінії розмежування на Донбасі, можуть призвести до екологічної катастрофи, тому це питання буде винесено на міжнародний рівень.

А ще раніше начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив про те, що Росія веде підготовку до активізації бойових дій на Донбасі.

20 січня 2017 року народний депутат України Мустафа Найєм заявив, що організує приїзд іноземних волонтерів на Донбас з метою навчання школярів іноземних мов. Початок проекту заплановано на червень 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: