Клімкін переконує, що впровадження віз з РФ не дасть потрібного ефекту

Читать на русском
Клімкін вважає, що рішення про зняття біометричних даних з іноземних громадян є найкращим, а запровадження віз із Росією створить значні проблеми.

Очільник МЗС Павло Клімкін вважає, що запровадження віз із Росією створить значні проблеми, тому рішення про зняття біометричних даних з іноземних громадян є найкращим.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у п'ятницю, 14 липня, передає «Слово і Діло».

Міністр нагадав, що на засіданні РНБО було схвалено систему, яка передбачає зняття біометричних даних з іноземців, що дозволить здійснювати контроль за пересування територією України.

Клімкін хоче зобов'язати росіян заздалегідь сповіщати про їхній намір відвідати УкраїнуЗа його словами, після прийняття політичного рішення про створення такої платформи, на її розробку необхідно кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати.

«Ця система здійснюватиметься поступово, стадія за стадією», – додав він.

«А звичайне запровадження віз не дасть нам того ефекту, до якого ми прагнемо», – наголосив Клімкін.

За його словами, це створить «значні проблеми, Росія ними скористається», щоб чинити провокації та вести свідому політику обмежень для громадян України на окупованих територіях.

«Тому на основі детального аналізу було ухвалено таке рішення. Воно підтримується нашими друзями та партнерами», – додав Клімкін.

Як відомо, РНБО ухвалила рішення ініціювати впровадження біометричного контролю для іноземців, що перетинають кордон України.

Нагадаємо, ще місяць тому Клімкін заявляв про готовність МЗС запровадити візи з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: