Кабмін розірвав угоду з Росією про експорт товарів військового призначення

Читать на русском
Уряд призупинив дію угоди між Україною та Росією про взаємодію при експорті товарів військового призначення до третіх країн.

Уряд призупинив дію угоди між Україною та Росією про взаємодію при експорті товарів військового призначення до третіх країн.

Таку постанову Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 9 серпня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Угода між Україною та РФ була укладена 24 березня 2004 року й встановлювала взаємодію між країнами при експорті товарів військового призначення до третіх країн.

Під дію документа потрапляли військові товари, які були спільно розроблені, виготовлені або модернізовані після 1 січня 1992 року, товари військового призначення, які значилися в щорічно узгоджуваних сторонами списках за винятком товарів, які взаємно поставлялися з України до РФ і в зворотному напрямку за угодою про виробничу й науково-технічну кооперацію між підприємствами ОПК від 18 листопада 1993 року.

Нагадаємо, 9 серпня Кабмін затвердив умови тендера на продаж частот для 4G мобільним операторам.

У січні «Укроборонпром» почав формувати базу даних для заміщення імпорту військової продукції з Росії: в списку налічувалося понад тисячу позицій. За даними держконцерну, за 2014-2016 роки український ОПК успішно замістив близько 35% російських комплектуючих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: