У Запоріжжі почали виробляти нові комплекси радіоелектронної боротьби

Читать на русском
На НВК Іскра в Запоріжжі почали виробляти комплекси радіоелектронної боротьби Мандат-Б1Е та станцію РЕБ Р-330TRC.

На НВК «Іскра» в Запоріжжі почали виробляти комплекси радіоелектронної боротьби «Мандат-Б1Е» та станцію РЕБ Р-330TRC.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«З огляду на потребу ЗСУ в засобах радіоелектронної боротьби, «Іскра» освоїла виробництво нового напрямку військової техніки – комплексу РЕБ «Мандат-Б1Е» та станції РЕБ Р-330TRC ... Зараз «Мандат» на етапі виготовлення й буде переданий військам згідно з планом», – розповіли в держконцерні.

Комплекс «Мандат-Б1Е» був прийнятий на озброєння в 2014 році й призначений для моніторингу радіоелектронної ситуації та постановки радіоперешкод каналам радіозв'язку в діапазоні частот від 1,5 до 1000 МГц.

Розробником і першим виробником «Мандата» був донецький «Топаз». Після того, як виробничі майданчики заводу опинилися на окупованій території, «Іскра» взяла на себе зобов'язання з освоєння та відновлення виробництва комплексу.

В другому кварталі 2017 року підприємство передало збройним силам станцію РЕБ Р-330TRC, призначену для виявлення та придушення каналів радіозв'язку в діапазонах 30-2500 МГц.

За період із 2014 до 2017 року «Іскра» виготовила та передала в експлуатацію 32 одиниці військової техніки.

Нагадаємо, в грудні 2016 року міністр оборони Степан Полторак розповів, що Україна посилює сферу радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: