Україна може домовитися з Чехією про закупівлю озброєння

Читать на русском
Чеські виробники військової продукції можуть вести переговори з українськими партнерами щодо поставок озброєння в Україну.

Чеські виробники військової продукції можуть вести переговори з українськими партнерами щодо поставок озброєння в Україну.

Про це заявив посол Чехії в Україні Радек Матула в інтерв’ю «Європейській правді», передає «Слово і Діло».

Він пояснив, що раніше політика Чехії обмежувала можливість постачання зброї до України. Зараз між країнами відкрилася можливість співпраці в постачанні Україні деяких видів військової техніки на основі стандартного процесу експортного ліцензування.

«Від зими 2014 року діяла заборона на поставки військової техніки та матеріалів в Україну. Зараз ми робимо цю процедуру стандартною. Це означає, що для кожного випадку буде окремо розглядатися питання видачі ліцензії», – наголосив Матула.

Він висловив упевненість, що деякі чеські виробники військової продукції вже обговорюють цю ситуацію зі своїми українськими партнерами.

Раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі в липні 2017 року отримали з території Росії 4 танки, 7 бойових бронемашин, 4 артилерійських системи та 7 реактивних систем залпового вогню.

Також бойовики продовжують спроби прорвати оборону ЗСУ для просування в напрямку Бахмутської траси з виходом на стратегічно важливі рубежі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: