В «Укроборонпромі» показали нові піхотні озброєння об'ємного вибуху

Читать на русском

Підприємства Укроборонпрому представили нові піхотні озброєння з термобаричними зарядами (також відомі як боєприпаси об'ємного вибуху і вакуумні) – піхотний вогнемет і гранати.
фото: Укроборонпром

Підприємства «Укроборонпрому» представили нові піхотні озброєння з термобаричними зарядами (також відомі як боєприпаси об'ємного вибуху і «вакуумні») – піхотний вогнемет і гранати.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Підприємства ДК «Укроборонпром» розробили нову термобаричну зброю: піхотний вогнемет РПВ-16, який розроблений НДІ «Хімічних продуктів» та гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП «МФ «Артем», – розповіли в дежконцерні.

Нову зброю оцінив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

«На полігоні була перевірена ефективність українських термобаричний боєприпасів, яких практично на сьогодні немає на фронті. Дуже непогано себе зарекомендував ручний реактивний вогнемет РПВ-16», – зазначив він.

РПВ-16 – реактивний піхотний вогнемет, який оснащений реактивної гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю й здатний знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією його граната калібром 93 мм еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Гранати РГО-27С і РГТ-27С2 важать не більш ніж 600 грамів і створюють під час вибуху вогняну хмару об'ємом понад 13 кубометрів і температурою в 2,5 тисячі градусів і призначена для ураження живої сили противника та легкоброньованої техніки.

Нагадаємо, в Запоріжжі для української армії почали виробляти комплекси радіоелектронної боротьби «Мандат-Б1Е» та РЕБ Р-330TRC.

27 липня президент Петро Порошенко привітав військових з успішним випробуванням нового безпілотного БТР «Фантом-2» з ракетним озброєнням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: