В Україні хочуть запровадити обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку

Читать на русском
В Україні хочуть запровадити обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку, а також реєстрацію обладнання за міжнародними ідентифікаторами.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України оприлюднила законопроект, в якому запропонувала запровадити обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку, а також реєстрацію обладнання за міжнародними ідентифікаторами.

Законопроект був оприлюднений на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв зробити все можливе, щоб у Житомирі з'явився 4G до кінця 2017 рокуСказано 6 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

На думку авторів, нововведення «дозволять підвищити рівень нацбезпеки і оборони країни в разі кібератак на об'єкти критичної інфраструктури, бізнесу й громадян, підвищить рівень безпеки при отриманні телекомунікаційних послуг, послуг на базі телекомунікацій, широкого використання інформаційно-комунікаційних технологій (е-послуги, е-торгівля, е-грошові розрахунки, е-урядування, е-суспільство тощо), а запровадження реєстрації кінцевого обладнання сприятиме зменшенню обігу вкраденого обладнання».

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв зробити все можливе, щоб у Житомирі з'явився 4G до кінця 2017 рокуСказано 6 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Крім того, потребує уваги ситуація, коли оператори та провайдери телекомунікацій здійснюють господарську діяльність у сфері телекомунікацій та надають як телекомунікаційні послуги, так і послуги на базі телекомунікацій, використовуючи при цьому різноманітне кінцеве обладнання. Також з боку споживачів цих послуг відбувається широке використання різноманітного кінцевого обладнання, такого, наприклад, як айфони, айпади, комунікатори, смартфони тощо», – йдеться в пояснювальній записці.

Згідно з текстом документа, пропонується укладати договір між абонентом, оператором і провайдером телекомунікацій у письмовій або будь-який іншій формі. Але при цьому за телеком-компаніями залишається обов'язок збирати персональні дані всіх без винятку користувачів.

Крім цього, Держспецзв'язку пропонує запровадити практику реєстрації кінцевого обладнання за міжнародними ідентифікаторами. Передбачається, що в інших відомств від моменту ухввлення закону буде лише три місяці на адаптацію відповідних нормативних актів.

Законопроект з'явився на сайті Держспецзв'язку вже 19 липня.

Нагадаємо, 23 липня був запущений мобільний електронний кабінет абітурієнта.

Раніше Міноборони скасувало заборону на користування мобільними телефонами в зоні АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: