В Україні запускають перший повністю мобільний банк

Читать на русском
Колишні топ-менеджери націоналізованого Приватбанку анонсували запуск мобільного клієнт-банку. Передбачається, що запуск відбудеться восени.

Колишнє керівництво Приватбанку запускає перший в Україні повністю мобільний банк.

Про це повідомили колишній перший заступник голови Приватбанку Олег Гороховський, директор з інформаційних технологій Дмитро Дубілет і керівник бізнесу Платежі та перекази Михайло Рогальський на своїх сторінках ву Facebook, передає «Слово і Діло».

ГПУ проводить обшуки у екс-працівників ПриватбанкуВ ході розслідування суд за клопотанням органу слідства вже наклав арешт на понад 300 об'єктів нерухомості по всій країні, цей процес триває, підкреслили в Генпрокуратурі.

«Запуск відбудеться восени, але попередню реєстрацію на відкриття карти ми відкриваємо вже сьогодні! Саме сенсаційне то, що це буде перший в Україні mobile-only банк. По-перше, у банку не буде відділень. По-друге, для його використання потрібен смартфон», - повідомив Дубілет.

Гороховський повідомив, що у додатку вже є два банки-партнера: Універсал Банк і iBox.

«У нас велика партнерство, яке передбачає ІТ, маркетинг, процесинг і операційну підтримку банку, який укладає з нами договір. Ніяких відділень, черг, непривітних касирів і купи паперів», - написав він.

Рогальський уточнив, що технічно компанія буде надавати банкам-партнерам все, починаючи від процесингу і закінчуючи мобільним додатком. Банку-партнеру потрібно тільки «зістикувати» це все зі своїм операційним днем.

«В ідеальному світі будь-який банк міг би прийти до нас і почати випускати карти на нашій ІТ-платформі... Ми прийшли до висновку, що нам в партнери потрібні такі банки, які до цього не займалися картковим бізнесом або готові розлучитися з тією спадщиною, яка у них є. Сьогодні з нами на борту вже два таких банку. З iBox нам вдалося домовитися раніше, тому з ним ми вже сьогодні починаємо передзамовлення», - повідомив Рогальський.

Раніше повідомлялося, що в Києві зі стріляниною пограбували банк на 285 гривень.

Нагадаємо, держбанки не будуть докапіталізуватися за рахунок бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: