Юнкер: США можуть задіяти санкції проти Росії тільки після консультацій з Європою

Читать на русском
Конгрес США зобов'язався застосовувати санкції щодо Росії лише після консультації зі своїми союзниками.

Конгрес США зобов'язався застосовувати санкції щодо Росії лише після консультації зі своїми союзниками.

Про це йдеться в заяві президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера на сайті Єврокомісії, передає «Слово і Діло».

«Я говорив на саміті G7 у Таорміні, Італія, і на саміті G20 у Гамбурзі, Німеччина, що якщо американці продовжили б (ухвалення нових санкцій – ред.), ми були б готові адекватно реагувати протягом кількох днів. У результаті значну частину передбачуваних санкцій проти Росії було відкинуто. Більше того, тепер Конгрес США також зобов'язався застосовувати санкції лише після консультацій із союзниками країни. І я вважаю, що ми все ще є союзниками США», – сказав Юнкер.

США дадуть Україні 30 мільйонів на енергобезпекуЗакон «Протидія супротивникам Америки через санкції», підписаний президентом США Дональдом Трампом, передбачає виділення коштів на підтримку енергобезпеки України.

У заяві він також зазначив, що європейські інтереси мають братися до уваги в застосуванні будь-яких санкцій, інакше президент Європейської комісії залишає за собою право вжити адекватних заходів.

Якщо санкції США нестимуть у собі несприятливий вплив для європейських компаній, які ведуть торгівлю з Росією в енергетичному секторі, ЄС готовий здійснити кроки у відповідь протягом кількох днів.

Юнкер також підкреслив важливість тісної співпраці країн G7 щодо санкцій у контексті виконання Мінських угод.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав «Акт про протидію противникам Америки шляхом запровадження санкцій», який серед іншого передбачає істотне посилення тиску на Росію й підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Варшава вже привітала рішення президента США щодо нових жорстких санкцій проти Росії, які також належать до «стратегічних інтересів» Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: