ЗМІ: Siemens наполягає на поверненні турбін із Криму

Читать на русском
Німецький концерн Siemens буде наполягати на поверненні чотирьох турбін з Криму, які були завезені в обхід санкцій, назад, у Росію.

Німецький концерн Siemens буде наполягати на поверненні чотирьох турбін з Криму, які були завезені в обхід санкцій, назад, у Росію.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на російські ЗМІ, пише «Слово і Діло».

Зокрема, представник компанії Siemens Филип Енч заявив, що викуп газових турбін, доправлених в анексований Крим, міг би стати досить простим рішенням конфлікту.

«Технічно це могло б виглядати як домовленість про ціну, яку одна сторона готова заплатити, щоб повернути турбіни. З цієї точки зору це досить проста операція», - заявив представник компанії.

При цьому Енч зазначив, що Siemens взагалі не коментує переговорів з клієнтами, проте від самого початку концерн публічно заявляв про готовність викупити виготовлені для ТЕЦ у Тамані газові турбіни.

Siemens чекає на відповідь Росії щодо пропозиції викупити скандальні турбіниНімецький уряд очікує від російської влади та бізнес-партнерів вирішення ситуації з незаконним постачанням турбін до окупованого Криму.

У той же час у концерні іншим варіантом повернення турбін розглядають поданий в Арбітражний суд Москви позов.

Енч заявив, що Siemens буде наполягати на поверненні всіх - чотирьох - доправлених в анексований Крим агрегатів назад, у Краснодарський край.

«Очевидно, усі чотири турбіни були переміщені в Крим всупереч заявам клієнта і контрактним зобов'язання. Йдеться про місце використання турбін. Це була саме ТЕЦ у Краснодарському краї, у Тамані. Всі документи були підписані, були надані гарантії, що там вони й будуть використовуватися. Цього ми й хочемо домогтися», - додав Енч.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС запровадив санкції проти Росії через турбіни в Криму. Скандал навколо Siemens розгорівся на початку липня, коли Reuters повідомив про німецькі турбіни, які спочатку будувалися для Тамані, але потрапили на анексований півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: