Міносвіти: майже 90% вступників до вишів зараховані

Читать на русском
За даними Міністерства освіти і науки, відбулося зарахування до вищих навчальних закладів на місця бюджетного замовлення, майже 90 відсотків вступників зараховані.

Відбулося зарахування до вищих навчальних закладів на місця бюджетного замовлення майже 90% вступників, вже видані відповідні накази.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну, передає «Слово і Діло».

За даними Міністерства освіти і науки, триває перерозподіл залишку місць серед пільгових категорій, які мають переважне право на отримання місця державного замовлення.

За словами очільниці МОН Лілії Гриневич, відомство працює над вирішенням поточних проблем та аналізує проблеми вступної кампанії, які виникали, зокрема, щодо застосування «сільського коефіцієнта» та інших новацій, щоб не допустити їх наступного року.

Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням мало відбутися не пізніше 12:00 7 серпня.

МОН звертає увагу, що претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть лише ті, хто зарахований на навчання на відповідну конкурсну пропозицію на контрактній основі.

«Крім того, вони не мали отримувати рекомендації до зарахування на місця державного замовлення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 8 липня набув чинності закон, який дає право кримським абітурієнтам вступати до деяких вишів України без ЗНО.

1 серпня 2017 року повідомлялося, що майже 60 тисяч 928 абітурієнтів отримали рекомендацію до зарахування на бюджетні місця до вищих навчальних закладів.

Пізніше міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про те, як цього року пройшла вступна кампанія до вищих навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: