Вступ-2017: набув чинності закон, що дозволяє кримчанам вступати до ВНЗ без ЗНО

Читать на русском
Від сьогодні набув чинності закон, який дає право кримським абітурієнтам поступати в деякі вузи України без ЗНО.

В Україні 8 липня, набув чинності закон №2026-VIII, який дозволяє вихідцям з Криму здобути освіту в деяких вищих навчальних закладів без здачі Зовнішнього незалежного тестування.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Міносвіти України.

Відповідно до закону, жителі окупованих територій зможуть вступити до вузів в Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, склавши іспити з конкурсних предметів.

Як пояснюють в міністерстві, щоб стати студентом українського вузу, кримському абітурієнту необхідно заповнити освітню декларацію, скласти іспит з історії України та української мови, а також вступний іспит до вищих навчальних закладів.

ЗНО-2017: які предмети виявилися найскладнішими для українських школярів?У червні школярі здавали тести зовнішнього незалежного оцінювання. «Слово і Діло» розібралося, в яких тестах випускники показали кращі результати, а які – виявилися для них найскладнішими.

Перший іспит абітурієнти зможуть скласти вже 12 липня.

Відомо, що передбачено 1000 місць, які Кабмін розподілить між вузами зазначених областей.

Відзначимо, що з 1 липня почали працювати освітні центри «Крим-Україна», в яких кримські абітурієнти зможуть отримати всю необхідну інформацію для здобуття вищої освіти.

Детальніше про те, в яких тестах випускники показали кращі результати, а які – виявилися для них найскладнішими в матеріалі - «ЗНО-2017. Які предмети виявилися найскладнішими для українських школярів?»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: