Поляков: НАБУ незаконно прослуховувало 114 телефонів службовців

Читать на русском
За його словами, дозвіл на прослуховування був отриманий на 18 телефонів, проте реально прослуховувалися 114 телефонів.

Представник фракції «Народного фронту» Максим Поляков звинувачує НАБУ в незаконному прослуховуванні низки високопосадовців.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Як виявилося, починаючи з 2016 року НАБУ почало незаконно прослуховувати телефони громадян України й низки державних органів», – зазначив Поляков, посилаючись на засекречену інформацію, яку він отримав зі свого джерела.

За його словами, дозвіл на прослуховування був отриманий на 18 телефонів, «проте реально прослуховувалися 114 телефонів».

Нардеп розповів, що серед тих, кого прослуховують, є службовці Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, органів Нацполіції, СБУ, Управління держохорони, ДУС, заступники міністрів Кабміну, органів ДФС, судді Вищих судів, голови райсудів у місті Києві, керівники ВНЗ, інші службові особи, юридичні та фізичні особи.

«Крім прослуховування, також здійснювалося відстеження пересування осіб територією країни та трафіку дзвінків між абонентами», – повідомив Поляков.

За отриманою інформацією, як зазначив політик, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) було внесено відомості до ЄРДР від 27 січня 2017 року. Досудове розслідування здійснюється, за його словами, Генпрокуратурою.

Поляков заявив про «фантастичний компромат» на СитникаЗа словами Полякова, у вересні він надасть «шалену, фантастичну» інформацію, після якої «будь-який керівник НАБУ має як мінімум написати заяву і скласти повноваження».

«Як мені повідомив один із працівників НАБУ, на замовлення однієї із сусідніх держав прослуховувалися навіть телефони представників Міністерства оборони України та міністерств, які забезпечують охорону держави. Ба більше, було безпосереднє стеження за пересуванням головнокомандувача країни», – додав Поляков.

Політик повідомив, що звернувся із депутатським зверненням до голови СБУ з проханням перевірити оприлюднену ним інформацію й повідомити про те, чи є в діях керівництва НАБУ ознаки державної зради.

Раніше суд Києва переніс розгляд клопотання щодо стягнення 304 тисяч гривень застави з депутата Максима Полякова до держбюджету на 8 серпня.

Також стало відомо, яке майно Полякова та Розенблата заарештував суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: