У Балтійському морі стартували військові навчання за участю Латвії, Литви та Німеччини

Читать на русском
Цього тижня в Балтійському морі пройдуть щорічні навчання з'єднання військово-морських флотів країн Балтії Baltron Squadron Exercise 17/2.

У територіальних водах і винятковій економічній зоні Литви в Балтійському морі цього тижня проходять щорічні навчання з'єднання військово-морських флотів країн Балтії «Baltron Squadron Exercise 17/2».

Про це повідомляє портал Delfi, передає «Слово і Діло».

У навчаннях беруть участь підрозділи Литви, Латвії та Німеччини.

В Естонії почалися навчання за участю Нацгвардії СШАСпільні навчання авіації Національної гвардії американського штату Меріленд та естонських Сил оборони розпочинаються сьогодні, 7 серпня, в Естонії.

Латвійські ВМС представляють судно забезпечення Varonis і протимінний корабель Rusins, ВМФ Німеччини – мінний тральщик Pegnitz. Литовські військово-морські сили представлені штабним кораблем Jotvingis, протимінними кораблями Suduvis і Kursis, патрульними катерами Aukstaitis і Selis, пошуково-рятувальним судном Sakiai і портовим катером, а також командою підводних дій Військово-морських сил.

Під час морської фази навчань з 8 до 11 серпня в Балтійському морі відпрацьовуватимуться морські навички: маневрування кораблів, процедури зв'язку, артилерійська перестрілка й захист від нападу надводних цілей, пошуково-рятувальні навчання, а також навчання із захисту від асиметричних загроз. Мінні тральщики проведуть процедури пошуку мін.

Раніше повідомлялося, що Молдова запідозрила РФ у незаконних навчаннях у Придністров'ї.

Нагадаємо, раніше українські морські піхотинці вирушили на навчання до Болгарії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: