Верховна Рада знизила можливість рейдерських захоплень в Україні

Читать на русском
Законопроектом передбачається обов'язкове нотаріальне завірення всіх змін, що вносяться до статуту підприємства.

Верховна Рада вдосконалила законодавство у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно та захист прав власності з метою протидії рейдерським захопленням.

За ухвалення законопроекту №5067 в цілому проголосував 271 депутат за мінімально необхідних 226, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми передбачаємо обов'язковість нотаріальної реєстрації заяв про внесення змін до реєстру, і лише в тому разі, якщо нотаріус здійснив нотаріальні дії того ж дня, щоб рейдери не могли «гратися» під час реєстрації та під час оформлення договору», – сказала один зі співавторів законодавчої ініціативи, нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Оксана Продан.

За її словами, документ передбачає обов'язкове нотаріальне завірення всіх змін, що вносяться до статуту підприємства, а також які стосуються керівництва або статутних фондів.

Цим законом вперше в Україні запроваджується норма про те, що реєстратор зобов'язаний повідомляти кожному власнику того чи іншого майна про наявність заявки про внесення змін до інформації про його майно в реєстрі.

«Ми надаємо право власникам на 10 днів припиняти реєстрацію в тому разі, якщо власник дізнається, що така реєстрація заявлена, але це не його ініціатива. Ми даємо можливість протягом 60 днів оскаржити реєстраційні дії», – додала депутат.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві юстиції планують низку нововведень для подолання рейдерства в Україні.

Нагадаємо, що діяльність охоронних фірм у частині рейдерства пропонує переглянути очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: