Піар-шоу навколо «бурштинової справи»: що загрожує Полякову та яку лінію захисту обрав нардеп

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Зняття недоторканності не є запорукою того, що депутата притягнуть до відповідальності. Поляков це прекрасно розуміє. Лінія його захисту – піднімати ставки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи справу народного депутата Максима Полякова та заяву нардепа про теку компромату на очільника НАБУ.

«Поляков намагається підвищувати ставки. Це видно і в ситуації з браслетом, і в звинуваченнях на адресу НАБУ. Це суцільна провокація з його боку. Нардеп, імовірно, дозволяє собі таку поведінку, тому що отримав особисті гарантії і від своєї фракції, і, можливо, від правоохоронних органів. Поляков розуміє, що йому поки нічого не загрожує», – зазначив Якубін.

Ба більше, уточнив він, якщо Поляков при цьому ще й «струсоне» НАБУ, то отримає додаткові бонуси.

Чи може Поляков понести відповідальність за відмову вдягати електронний браслет?Відмовляючись вдягати електронний браслет, депутат Максим Поляков, очевидно, покладався на рішення Верховної Ради не притягати його до кримінальної відповідальності. Але його відмова все ж таки може мати правові наслідки, стверджує експерт із конституційного права Олександр Москалюк.

«Поляков розуміє, що виходячи з політико-юридичного аспекту можливі лише два варіанти. По-перше, за невиконання рішення суду НАБУ готуватиме нову заяву, яка подаватиметься до ВР, і її ще потрібно проголосувати. Другий нюанс – максимум можуть забрати суму застави за невиконання носіння браслета», – пояснив політолог.

На його думку, справа перетворюється на велике піар-шоу, щоб розмити ключові звинувачення.

«Лінія захисту полягає в тому, щоб просто розмити шляхом підвищення ставок всі звинувачення, розуміючи при цьому, що юридично його складно притягнути, бо депутатський імунітет продовжує діяти», – проаналізував Олексій Якубін.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, чи може Поляков понести відповідальність за відмову надягати електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: