Справа Полякова-Розенблата: НАБУ взялося за дрібну здобич, але і її проґавило

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Від самого початку справи була розраховані на Захід. Ситуація виникла, коли Порошенко був у Вашингтоні, перед великими візитами міжнародних партнерів та Євросамітом у Києві. Свою піар-функцію вони виконали.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, оцінюючи подальші перспективи розвитку справи Полякова-Розенблата.

«Свою піар-функцію справа виконала, а тепер депутати розуміють, що глобальних і юридичних можливостей вплинути на них немає. Тому відбувається підвищення ставок, а в медійному полі розкручується тема, що погані ті, хто їх звинувачує», – зазначив Якубін.

На його думку, з Розенблатом ситуація майже така ж, як і з Поляковим.

«Його стратегія захисту в тому, що ось є застава і все. Що ще від нього вимагається й чому він має здавати паспорти? Це така ж концепція підвищення ставок, як і в Полякова», – уточнив він.

На його думку, загалом щодо Розенблата й Полякова обрана певна тактика.

«З одного боку, влада показує Заходу, що вона начебто здає «своїх». Хоча це дрібна здобич, тому що в НАБУ є й більша. Наприклад, той самий Мартиненко, але й щодо нього прогресу немає. Зараз НАБУ начебто взялося за дрібну здобич, але насправді й тут проблеми, навіть з окремими народними депутатами», – проаналізував Олексій Якубін.

За даними «Слова і Діла», загальний показник рівня відповідальності Борислава Розенблата становить 30%. Перелік обіцянок нардепа можна подивитися за посиланням.

Водночас аналітики порталу зафіксували 41 обіцянку нардепа Максима Полякова. Загальний показник рівня його відповідальності – 49%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: