Суд переніс вирішення питання про 300 тисяч Полякова

Читать на русском
Суд Києва переніс розгляд клопотання щодо стягнення застави 304 тисячі гривень із депутата Максима Полякова до держбюджету на 8 серпня.

Солом'янський районний суд Києва переніс розгляд клопотання щодо стягнення застави 304 тисячі гривень із депутата Максима Полякова до держбюджету на 14:30 8 серпня.

Таке рішення ухвалила суддя Владлена Лазаренко в п'ятницю, 4 серпня, передає «Слово і Діло».

«Оголосити перерву в судовому засіданні до 8 серпня, 14:30, щоб надати захисникам можливість ознайомитися з матеріалами клопотання й зробити копії», – зазначила суддя.

Захисники Полякова стверджували, що прокурори САП не надали їм матеріали клопотання про стягнення застави, через що вони не можуть брати участь у засіданні.

Поляков заявив про «фантастичний компромат» на СитникаЗа словами Полякова, у вересні він надасть «шалену, фантастичну» інформацію, після якої «будь-який керівник НАБУ має як мінімум написати заяву і скласти повноваження».

Натомість прокурори стверджували, що вони не зобов'язані вручати їм це клопотання, адже це не обрання запобіжного заходу. Водночас вони погодилися, що готові надати адвокатам можливість зробити копії.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура 1 серпня просила суд стягнути до держбюджету 300 тисяч гривень застави, внесених Поляковим.

Також восени до Верховної Ради України можуть скерувати ще одне подання на притягнення до відповідальності депутата Полякова через його відмову виконувати зобов'язання, покладені на нього судом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: