МВФ надав Україні рекомендації щодо реформування Державної фіскальної служби

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд розробив рекомендації щодо реформи Державної фіскальної служби України.

Міжнародний валютний фонд розробив рекомендації щодо реформи Державної фіскальної служби.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.

Як повідомляє Мінфін, ДФС планують реорганізувати в єдину юридичну особу, оновити службовий склад відомства та скоротити його, а також автоматизувати процес адміністрування податків. Новий склад ДФС має бути більш професійним, краще оплачуваним і некорумпованим.

Міжнародний валютний фонд відзначив прогрес у реформах, зокрема щодо компенсації ПДВ, але комплексну реформу гальмує корупція, йдеться в повідомленні Мінфіну.

Працівник ДФС придбав квартиру в Києві за 1,3 мільйона гривеньСпівробітник одного з управлінь Держфіскальної служби витратив майже півтора мільйона гривень на столичну квартиру.

Як повідомлялося, Мінфін і ДФС почали проект комплексного реформування фіскальної служби. Головна мета – зменшити рівень корупції та перетворити ДФС на цільову сервісну службу.

У трирівневій структурі проекту на першому рівні перебуває наглядова рада, до складу якої входять представники західних урядових структур, міжнародних організацій і фондів, а саме: Мінфін США, МВФ, Європейський банк реконструкції і розвитку, Мінфін Канади, Мінфін Німеччини, Прикордонно-митна служба США, представники ЄС. Наглядова рада координує проект. На другому рівні – комітет управління, до якого входять міністр фінансів із держсекретарем, голова ДФС із заступником і менеджер проекту. Комітет має визначати пріоритетні завдання, вирішувати спірні питання. На третьому рівні – група впровадження реформи в складі представників Мінфіну, ДФС, МВФ, команди підтримки реформ при Мінфіні та ДФС, міжнародні консультанти. Вона має працювати над практичним впровадженням змін.

Раніше МВФ знизив прогноз світових цін на нафту.

Також МВФ спрогнозував масштабний стрибок світової економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: