МВФ спрогнозував масштабний стрибок світової економіки

Читать на русском
Згідно з прогнозом, зростання світової економіки цього року має скласти 3,5 відсотка, а наступного – 3,6. Найоптимістичніші прогнози – для низки країн єврозони.

Міжнародний валютний фонд прогнозує в найближчому майбутньому наймасштабніший за останні десять років стрибок економіки, його локомотивом виступить Європа.

Про це йдеться в прогнозі аналітиків МВФ у їхніх нових коригуваннях прогнозу кон'юнктури світового ринку, поширених у понеділок, 24 липня, пише DW, передає «Слово і Діло».

Згідно з прогнозом, зростання світової економіки в 2017 році має скласти 3,5 відсотка, а наступного – 3,6. Найоптимістичніші прогнози – для низки країн єврозони.

«Ми скоригували прогнози в бік поліпшення для багатьох країн єврозони. Зокрема, це Німеччина, Франція, Італія та Іспанія, де зростання економіки в першому кварталі істотно перевищує наші очікування», – пишуть аналітики.

«Ми не виключаємо, що економіки країн континентальної Європи зростатимуть ще швидше, оскільки тут зменшилися політичні ризики», – пишуть експерти. Водночас для США вони скоригували прогноз економічного зростання в бік зменшення.

«Червона картка» від МВФ: як відмова у транші вдарить по українцях та валютіПолітичний експерт розповів, про головні результати та наслідки співпраці з МВФ за останні півроку.

«З глобальної точки зору, коригування нашого оптимістичного прогнозу на ситуацію в США є найсерйознішою втратою», – заявив головний економіст МВФ Моріс Обстфелд.

Однією з причин невтішного прогнозу для Сполучених Штатів стали проблеми Дональда Трампа в реалізації своєї амбітної інфраструктурної програми.

Як відомо, в МВФ назвали умови для отримання Україною нового траншу фінансування: земельна реформа знову може бути відтермінована, а ось пенсійну реформу провести доведеться.

Раніше Гройсман заявив про нову програму співпраці з МВФ.

Нагадаємо, що МВФ попереджав про можливість глобальної фінансової кризи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: