МВФ знизив прогноз світових цін на нафту

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд підвищив прогноз середньої ціни на нафту: на 2017 рік на 0,6 долара – до 51,2 долара за барель.

Міжнародний валютний фонд знизив прогноз світових цін на нафту на 2017 і 2018 роки приблизно на $3 порівняно з попереднім прогнозом – до $51,9 за барель у 2017 році і $52 за барель у 2018 році.

Такі дані випливають з оновленого липневого огляду Фонду щодо світової економіки World Economic Outlook, передає «Слово і Діло».

Україна і МВФ: що змушує кредиторів не припиняти співпрацю остаточноГолова Комітету економістів України пояснив, чому, попри гальмування з реформами, кредитори МВФ продовжуватимуть співпрацю з Україною та на що Україна витрачає позики.

«Ціни на нафту знизилися через високі рівнів запасів видобутої в США нафти й збільшення пропозиції. Загальна інфляція також знизилася з ослабленням впливу зростання цін на біржові товари в другій половині 2016 року, все ще значно нижчими є цільові показники центральних банків у більшості країн із розвиненою економікою», – пояснюють аналітики Фонду.

Нагадаємо, що в квітневому прогнозі МВФ підвищив прогноз світових цін на нафту на 2017 рік на $4 – до $55,23 за барель, на 2018 рік – на $2 долари, до $55,06 за барель.

Раніше повідомлялося, що МВФ спрогнозував масштабний стрибок світової економіки.

Нагадаємо, МВФ попередив про можливість глобальної фінансової кризи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: