У ГПУ пояснили, чому кортеж Луценка їхав зустрічною смугою та порушував ПДР

Читать на русском
У ГПУ заявили, що кортеж генпрокурора Юрія Луценка порушив правила дорожнього руху, не створюючи аварійної небезпечної ситуації, й ці порушення мали винятковий характер.

Кортеж генпрокурора Юрія Луценка порушив правила дорожнього руху, «не створюючи аварійної-небезпечні ситуації», й ці порушення мали «винятковий характер».

Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Порушення правил дорожнього руху має винятковий характер та обумовлене ситуацією на дорозі, зокрема порушенням ПДР іншими учасниками. При цьому не створюються аварійно-небезпечні ситуації для інших учасників руху на дорозі», – зазначила вона.

«Звичайно, це не виправдовує водія того чи іншого автомобіля, але якщо в працівників дорожньої поліції виникнуть запитання, вони будуть вирішені в законному порядку», – додала Сарган.

У Нацполіціі розповіли, як дорожній патруль буде боротися з порушниками ПДРЗаступник голови патрульної поліції України Олексій Білошицький розповів, як дорожні патрульні боротимуться з порушниками ПДР.

Також прес-секретарка стверджує, що якщо звернути увагу на рух Кловським узвозом, то можна побачити порушення від інших водіїв – «у правій смузі під знаком «стоянка заборонена» припарковані авто, що ускладнюють рух узвозом і водії змушені тягнутися в лівій смузі, створюючи затори».

«Також сподіваюся, що наступного разу об'єктивність журналістів поширюватиметься на всіх учасників дорожнього руху, а не обмежуватиметься вибірковістю посад чи персоналій», – висловила сподівання Сарган.

Як повідомлялося, журналісти програми «Схеми» кілька разів ставали свідками того, як кортеж генпрокурора Юрія Луценка порушував правила дорожнього руху.

Так, зокрема, сталося 11 липня, коли два авто «Тойота Кемрі», якими користується очільник ГПУ, прямували до Верховної Ради на розгляд питання щодо зняття депутатської недоторканності з кількох народних депутатів, коли до засідання лишалося 10 хвилин.

Таке ж порушення з боку кортежу генерального прокурора журналісти фіксували ще двічі.

Ж​урналісти помітили, як, заїжджаючи до Головного управління СБУ, цей кортеж перетнув подвійну суцільну розмітку, щоб не їхати далі розвертатися на перехресті.

Також журналісти стали свідками того, як на вулиці Мечникова, тягнучись кілька хвилин у великому заторі, кортеж генерального прокурора зрештою поїхав зустрічною смугою, перетнувши подвійну суцільну.

Раніше журналісти показали будинок друга Луценка з ГПУ, записаний на 80-річну матір.

Також Луценко повідомив, що суд наклав арешт на вертолітний майданчик Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: