В Україні змінилися питання іспиту з ПДР

Читать на русском
Сьогодні, 1 липня, змінилися питання, за якими охочі отримати водійські права мають складати іспит із правил дорожнього руху.
Фото з відкритих джерел

Із 1 липня 2017 року іспити з Правил дорожнього руху в Україні будуть складатися за новими екзаменаційними питаннями.

Про це з посиланням на Головний сервісний центр МВС повідомляє «Слово і Діло».

«Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього рух за якими з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія. Також від сьогодні перевірити свою підготовку до іспиту можна безкоштовно на офіційному сайті», – йдеться в повідомленні.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія, у нових тестах актуалізовані питання, в яких більше уваги буде приділено сучасній ситуації на дорогах та практичним навичкам.

Крім того, питання були згруповані відповідно до категорії водійського посвідчення.

«Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів чи вантажівок. Питання тесту зорієнтовані на те, щоб людина, яка вивчила правила дорожнього руху, могла з легкістю відповісти на них. А до кінця 2017 року заплановано впровадження посиленого контролю над процесом складання іспитів – фото та відеофіксації», – зазначив він.

Інших змін теоретична частина іспиту не зазнала. Як і раніше, тест триватиме 20 хвилин і складатиметься з 20 питань, обраних системою випадково (тож завчити екзаменаційний білет не вийде). Тест обов’язково міститиме питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.

Нагадаємо, 28 квітня в Україні набули чинності нові правила кругового руху автомобілів.

Як раніше писало «Слово і Діло», в Україні найвища смертність на дорогах з-поміж усіх країн Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: