Журналісти показали будинок друга Луценка з ГПУ, записаний на 80-річну маму

Читать на русском

Керівник департаменту з нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ Володимир Бедриківський живе у величезному будинку під Києвом: будинок записаний на 80-річну маму прокурора, яка живе в Чернівцях.

Керівник департаменту з нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ Володимир Бедриківський живе у величезному будинку під Києвом, записаному на 80-річну маму прокурора, яка мешкає в Чернівцях.

Про це йдеться в розслідуванні проекту «Схеми», повідомляє «Слово і Діло».

За даними декларації за 2015 рік у Бедриківського в користуванні є садовий/дачний будиночок площею 583 квадратних метри. Нерухомість записана на 80-річну матір прокурора, яка на момент зйомок мешкала в Чернівцях.

Жінка не стала відповідати на запитання журналістів про те, як їй вдалося придбати таке житло в 2009 році, коли Бедриківський працював у МВС. Уже в 2014 році родина чиновника ГПУ скупила ще чотири ділянки біля свого будинку й отримала доступ до водойми. Крім того, в 26-річного сина Бедриківського є квартира в центрі столиці площею 143 квадратних метри й дорогий позашляховик Volkswagen.

У ГПУ відповіли на запит журналістів і підтвердили, що їхній співробітник живе в будинку мами, але як саме вона придбала таке житло – невідомо.

«Мати Бедриківського не проживає разом із ним, не є членом його сім'ї, а тому в декларації не вказана. Інформація про доходи та витрати Бедриківської, яка не є членом сім'ї співробітника ГПУ, конфіденційна», – йдеться у відповіді Генпрокуратури.

Юристи відзначають, що оскільки жінка стала власницею будинку ще до набуття чинності статтею кримінального кодексу про незаконне збагачення, жодних юридичних наслідків для неї це не викличе.

За даними журналістів проекту, Бедриківський є старим знайомим генпрокурора Юрія Луценка, причому під час президентства Віктора Ющенка він встиг побувати заступником Луценка, коли той очолював МВС, і отримав звання генерал-полковника міліції, а в 2016 році очолив депаратмент Генпрокуратури.

1 серпня активісти «Автомайдану» розповіли, що їхній дрон збили під час зйомки будинку Бедриківського.

«Прокурор, схоже, не особливо любить увагу навколо себе, тому над його будинком наш дрон був збитий кількома пострілами з вогнепальної зброї! Після прибуття патрульної поліції було вирішено віддати дрон на експертизу», – відзначили активісти.

Нагадаємо, 1 серпня стало відомо, що співробітник Нацбанку купив квартиру в столиці за 2,4 мільйона гривень.

31 липня з'ясувалося, що працівниця одного з районних управлінь охорони здоров'я в столиці купила квартиру за 2,3 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: