Суд наклав арешт на вертолітний майданчик Януковича

Читать на русском
Апеляційний суд Києва заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки так званого вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича.

Апеляційний суд Києва за поданням Генпрокуратури наклав арешт і заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки та розташовані на цих ділянках об'єкти нерухомості так званого вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Апеляційний суд міста Києва за поданням ГПУ виніс рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 гектари та розташовані на цих ділянках об'єкти нерухомості так званої вертолітного майданчика Януковича, власником якого є ТОВ «Амадеус Ко», – зазначив генпрокурор.

За його словами, майно передане на відповідальне зберігання ДП «Фінансування інфраструктурних проектів».

Як повідомлялося, управління ГПУ з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика та інших об'єктів шляхом підписання постанови Кабінету міністрів України від 16.05.2011 №530 «Про внесення змін до додатків 1 та 2 до Державної цільової програми підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

У ГПУ вважають, що забудовник не мав усіх необхідних документів, зокрема правовстановлюючих документів на земельну ділянку, документів про результати оцінки впливу на стан довкілля тощо.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним виведення резиденції «Межигір'я» з державної власності.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що для того, щоб повернути «Межигір'я» державі, потрібно зробити ще два кроки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: