Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв побудувати новий автовокзал в напрямку Підволочиського шосе

10 листопада 2015 року міський голова Тернополя Сергій Надал у своїй програмі обіцяє побудувати новий автовокзал в напрямку Підволочиського шосе.
Не виконано
Сказано 10 листопада 2015 р.

Джерело

  • Електронний лист начальника відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Калуш К.
  • Лист Тернопыльської міськї ради
  • Лист Тернопыльської міськї ради
  • Лист Тернопільської міської ради від 12 листопада 2019 року
  • Лист Тернопільської міської ради від 13 січня 2021 року

Результат

Станом на початок 2021 року новий автовокзал по Підволочиському шосе не побудовано. Це передвиборча обіцянка, тому вона мала бути виконана за період каденції Сергія Надала на посаді міського голови у 2015-2020 роках, оскільки автовокзал не вдалось побудувати в цей термін, то публікація отримує статус "не виконано".

Нагадаємо про перебіг подій:

13 січня 2021 року Тернопільська міська рада повідомила, що Генеральний план передбачає створення міжміського автовокзалу та визначено земельну ділянку для його розміщення на території обмеженої вул. 15 Квітня, вул. Академіка Сахарова, вул. Академіка Корольова, Підволочиське шосе. В тому ж місці будуть розміщені об'єкти транспортної інфраструктури та обслуговування пасажирів. За результатами аукціону дану території надано інвестору, що здійснює будівництво нового мікрорайону в напрямку Підволочиське шосе (мікрорайон №6) та інфраструктуру біля нього. Проте, наразі автовокзал так і не збудовано.

Відповідно до листів Тернопільської міської ради від 29 та 30 серпня 2016 року роботи над підготовкою будівництва нового автовокзалу в напрямку Підволочиського шосе тривають. Визначено земельну ділянку для розміщення автовокзалу по Підволочиському шосе та надано дозвіл під будівництво приватному підприємству "Креатор-буд".