Генпрокуратура закрила справу проти Пашинського – ЗМІ

Читать на русском
Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти депутата Сергія Пашинського за стрілянину під Васильковом.

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти депутата Сергія Пашинського за стрілянину під Васильковом.

Про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на власні джерела, передає «Слово і Діло».

«Генеральна прокуратура України закрила справу проти народного депутата від «Народного фронту», голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського», – йдеться в повідомленні.

Столтенберг розтлумачив Пашинському, чому НАТО не надало Україні зброюГенсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив заступнику голови Народного фронту Сергію Пашинському, що Альянс не надав Україні зброю через те, що не ухвалює таких рішень – вони ухвалюються країнами Альянсу окремо.

Зокрема, в ГПУ дійшли висновку, що Пашинський діяв у рамках необхідної самооборони, яка виключає можливість складу злочину. Водночас дії іншого учасника подій В'ячеслава Хімікуса визнані суспільно небезпечними.

Йдеться про кримінальну справу за фактом стрілянини під Києвом взимку 2016 року, коли Пашинський в ході конфлікту вистрілив із нагородного пістолета в ногу жителю одного із селищ Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Нагадаємо, в червні Пашинський заявив, що пройшов дослідження на детекторі брехні у справі про стрілянину під Васильковом і просить оприлюднити його результати.

Також раніше повідомлялося, що проти слідчого ГПУ у справі про стрілянину Пашинського порушили кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: