Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо запобігання передачі зброї терористам

Читать на русском
В ООН ухвалили резолюцію, спрямовану на запобігання виробництву, передачі та використанню зброї терористичними групами.

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про недопущення придбання терористами зброї.

Про це повідомила прес-служба постійного представництва України при ООН, передає «Слово і Діло».

Вона спрямована на подолання постійної загрози вироблення, зберігання, передачі, придбання або використання зброї терористичними групами.

Британія попросить соціальні мережі про допомогу в боротьбі з терористамиВеликобританія звернеться до керівництва найбільших світових соціальних мереж із проханням про допомогу в боротьбі з тероризмом.

Метою цієї резолюції є подальше підвищення ефективності заходів із контролю над озброєннями, здійснених на національному, регіональному та міжнародному рівнях з метою припинення незаконного використання стрілецької зброї та легких озброєнь, а також компонентів для виробництва саморобних вибухових пристроїв.

«В ході подальшого тематичного брифінгу Рада безпеки обговорила поточні та нові загрози і тенденції в цій сфері відповідно до резолюцій Ради безпеки, зокрема 1373 (2001), 2195 (2014) та 2220 (2015), а також можливі прогалини в зусиллях держав-членів із запобігання придбання терористами зброї», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в своїй заяві делегація України закликала до посилення експортного та прикордонного контролю, зокрема правил передачі зброї, військової техніки або чутливих матеріалів, а також до зміцнення співробітництва правоохоронних і розвідувальних органів держав.

Як відомо, українська делегація на засіданні Радбезу ООН нагадала, що терористичні організації на сході України отримують зброю з РФ.

Раніше повідомлялося, що арабські країни розширили «список терористів» за їхні відносини з Катаром.

Нагадаємо, у Франції створили Національний антитерористичний центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: