Британія попросить соціальні мережі про допомогу в боротьбі з терористами

Читать на русском
Великобританія звернеться до керівництва найбільших світових соціальних мереж із проханням про допомогу в боротьбі з тероризмом.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Амбер Радд сьогодні відвідає Кремнієву долину й попросить найбільші світові соціальні медіа та провайдерів інтернет-послуг активізувати зусилля з протидії або видалення контенту, який розпалює екстремізм і тероризм.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Головним в ООН у боротьбі з тероризмом стане російський дипломатГлава Організації Об'єднаних Націй Антоніо Гутерріш планує призначити московського посланця у Відні на чолі новоствореного Бюро по боротьбі з тероризмом.

Як повідомляє видання, в Сан-Франциско відбудеться Глобальний інтернет-форум із боротьби з тероризмом, партнерами якого виступають Facebook, Google Alphabet Inc, Microsoft і Twitter. Голова МВС Британії зустрінеться там із керівниками соціальних мереж та інтернет-провайдерів, щоб обговорити це питання.

«Терористи та екстремісти намагалися зловживати цими платформами, щоб поширювати свої жахливі повідомлення. Цей форум – важливий спосіб зупинити цю хвилю», – сказала Радд.

Як повідомляється, після чотирьох терористичних атак у Британії цього року, під час яких загинули 36 людей, британська влада неодноразово просили інтернет-компанії зробити більше для придушення екстремістського контенту й забезпечення доступу до зашифрованих повідомлень.

Як відомо, раніше у Франції ухвалили суперечливий антитерористичний закон.

Нагадаємо, що США та Катар підписали угоду щодо боротьби з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: