Макрон створює Національний антитерористичний центр

Читать на русском
Національний антитерористичний центр буде підпорядковуватись президенту. Створити цю структуру Емануель Макрон обіцяв у ході виборчої кампанії.

Французи створюють Національний антитерористичний центр, який буде підпорядковуватися президенту країни Емануелю Макрону.

Про це повідомляє RFI, передає «Слово і Діло».

Процес створення центру було започатковано на засіданні Ради безпеки і оборони Франції у середу, 7 червня.

Оперативна антитерористична структура буде об'єднувати фахівців із боротьби з тероризмом з різних відомств: розвідки, поліції, армії, міністерства охорони здоров'я, міністерства освіти і міністерства транспорту.

Макрон назвав росЗМІ «органами брехливої пропаганди»Президент Франції Еммануель Макрон на спільній прес-конференції з російським колегою Володимиром Путіним назвав державний телеканал РФ Росія сьогодні і інформаційне агентство Супутник «органами брехливої ​​пропаганди».

Національний антитерористичний центр буде підпорядковуватись президенту. Створити цю структуру Емануель Макрон обіцяв у ході виборчої кампанії.

Головою Національного антитерористичного центру призначено 62-річного П'єра де Буске де Флоріан, який дотепер очолював консалтингове агентство, підпорядковане МВС Франції.

Зазначимо, зараз у Франції через загрозу терактів діє надзвичайний стан. Останній напад, який розслідують як терористичний акт, відбувся у Парижі напередодні, 6 червня. Біля собору Нотр-Дам чоловік з молотком напав на офіцера поліції.

Раніше Макрон запросив американців переїхати до Франції після оголошеного главою Білого дому Дональдом Трампом виходу США з Паризької кліматичної угоди.

Також президент Франції висловив ініціативу незабаром провести саміт щодо ситуації на Донбасі з лідерами України, Німеччини та Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: