Вибори «губернатора» в Севастополі – спроба РФ обкатати ресурси перед президентськими виборами

Читать на русском
Юлія Тищенкополітолог

Світ не визнав «вибори» до парламенту. По суті, всі органи влади, які є в Криму, нікчемні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко, оцінюючи заяву МЗС України, що висловило протест проти підготовки псевдовиборів в окупованому Севастополі та закликало посилити санкції.

«Цивілізований світ не визнав «вибори» ані в Криму, ані до Держдуми РФ. Така ж доля чекає й на псевдовибори в Севастополі, які теж визнавати ніхто не буде», – констатувала Тищенко.

«В Криму весь час відбуваються якісь довибори до місцевих органів влади. Складно визначити остаточну ціль РФ, але Севастополь – це дуже важливий регіон для Росії. Мілітаризація Криму нарощується, а в Севастополі якраз розміщені військові об’єкти. Крім того, РФ сама наближається до президентських виборів. Тому в Севастополі відбудеться не те щоб репетиція, але певний майданчик для обкатування адміністративних ресурсів перед президентськими виборами», – уточнила експерт.

За її словами, нові «представники» можуть підпадати під санкції Заходу, як і попереднє «керівництво».

Подорожі до окупованого Криму: як зменшувалася міграція між материком і півостровомЗа останні три роки люди все частіше уникають поїздок до окупованого Криму – в усякому разі, через українські пункти пропуску на адмінкордоні в Херсонській області.

«Можуть бути санкції щодо бізнесу, банківських рахунків. Однак, на жаль, слід визнати, що саме щодо Криму санкції не дуже дієві та жорсткі», – додала Тищенко.

Експерт наголосила, що в цій ситуації є питання й щодо позиції нашої держави.

«Україні врешті-решт варто було б замислитися й над своїми підприємствами, зокрема в Запоріжжі, які належать певним групам впливу, що активно працюють із Росією, в тому числі щодо Криму», – резюмувала Юлія Тищенко.

На 10 вересня 2017 року в Севастополі заплановані «вибори губернатора».

Нагадаємо, в червні президент РФ Володимир Путін визнав, що в Севастополі ситуація набагато складніша, ніж в інших регіонах, і заявив, що місто може залишитися без грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: