Окупаційна влада Севастополя заговорила про компенсації за захоплені підприємства

Читать на русском
Окупаційна влада Севастополя схвалили «проект закону», за яким збираються виплатити компенсації за захоплені підприємства: мова в ньому йде поки лише про мережу автозаправок і Севморзавод.

Окупаційна влада Севастополя схвалили «проект закону», за яким збираються виплатити компенсації за захоплені підприємства: мова в ньому йде поки лише про мережу автозаправок і Севморзавод.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новую газету».

«Мова йде про те, що ми повинні врегулювати порядок відшкодування за націоналізоване майно. Ми знаємо, зокрема, що мова йде про мережі заправок і майновому комплексі Севморзаводу. Це майно абсолютно точно є», – заявив так званий «губернатор» Севастополя Ілля Пономарьов.

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.

Мережа автозаправок про яку згадав Пономарьов, була захоплена окупаційною владою Севастополя у групи компаній «Приват» Ігоря Коломойського. В цілому окупаційна влада привласнила 16 АЗС.

Що стосується «Севморзаводу», то до 2014 року він належав структурам чинного Президента України Петра Порошенка, причому в 2015 році в декларації він вказав завод як свою власність. При цьому «губернатор» Севастополя зазначив, що проект був узгоджений в адміністрації Путіна і Мінекономрозвитку РФ.

«Це пряме доручення уряду Росії. Врегулювати питання. Республіка Крим це вже зробила», – заявив Пономарьов.

Однак що саме компенсувала окупаційна влада Криму власникам захопленого майна і підприємств він не уточнив.

Раніше третейський суд Гааги прийняв до розгляду позов Ігоря Коломойського до влади Росії з вимогою компенсації за «націоналізований» аеропорт біля Севастополя.

Згідно з даними МЗС, шість українських компаній вже подали позови до міжнародних судів з вимогою захисту своєї власності в окупованому Криму. Це «Приватбанк», «Укрнафта», аеропорт «Бельбек», Stabil, Everest Estate і «Ощадбанк». Ще кілька українських компаній продовжують готувати документи для подібних позовів.

Сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Україна має намір подати судовий позов до російської авіакомпанії, яка працює в окупованому Криму.

28 березня в МЗС України висунули до Росії вимогу виконати резолюцію ООН по територіальної цілісності України і повернути окупований півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: