Подорожі до окупованого Криму: як зменшувалася міграція між материком і півостровом

Читать на русском

За 3 роки окупації Криму адміністративний кордон із Автономною республікою стали перетинати на третину менше людей. Такі дані Держаної прикордонної служби візуалізувало в інфографіці «Слово і Діло».

Так, за інформацією, наданою прикордонниками, у 2014 році адмінкордон між півостровом і Херсонською областю (в обидва боки) перетнули 99 тис. транспортних засобів і 389 тис. людей. За рік трафік помітно зменшився: 82 тис. автомобілів і 315 тис. людей. За 2016 рік Державна прикордонна служба зареєструвала перетин адмінкордону вже лише 47 тис. автівок і 266 тис. осіб.

За перші майже 7 місяців 2017-го через офіційні українські блокпости до та з Криму проїхали 37 тис. авто і 230 тис. людей.

Як відомо, в Криму наразі пік курортного сезону, проте багатьох потенційних туристів відлякує перспектива відпочинку на території анексованого Росією півострова. Крім того, відвідування Автономної Республіки не через пункти пропуску на материковій частині України карається забороною на в’їзд до України строком на 3 роки.

Нагадаємо, днями посол Італії в Росії Чезаре Рагальїні назвав фіктивний кримський референдум «першим у Європі голосуванням країни за свою незалежність». На ці слова дипломата пізніше відповів посол України в Італії Євген Перелигін, зазначивши, що позиція Рагальїні не відповідає офіційній позиції італійського уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: