Данилюк оскаржить рішення про його перевірку ДФС і подасть заяву про злочин

Читать на русском
Справа про сплату податків з 1998 по 2016 рік активно проштовхується, а рішення суду про його перевірці Державної фіскальною службою незаконне - заявив Данилюк.

Справа про сплату податків міністром фінансів Олександром Данилюком з 1998 по 2016 рік активно проштовхується, а рішення суду про його перевірку Державної фіскальною службою незаконне.

Таку думку висловив міністр за підсумками зустрічі з юристами і розповів про плани оскаржити рішення і подати заяву про злочин, пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення Данилюка на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 1 серпня.

«При аналізі юридичних деталей цього процесу складається чітке враження, що справа проти мене активно проштовхується... Поки у мене є основне питання: хто так наполегливо педалює це питання?» - написав міністр.

Данилюк зазначив, що з іншими справами проти корумпованих політиків правоохоронна і судова системи тягнуть, рідко так «оперативно і наполегливо» приймать узгоджені рішення, які, на його думку, суперечать законодавству.

Зокрема, голова Мінфіну вважає, що прокуратура перевищила повноваження, звертаючись до суду з приводу призначення перевірки, а слідчий суддя приймав рішення на підставі незаконного подання прокурора і заборонив його оскаржувати, хоча закон його дозволяє.

«Сподіваюся, що при оскарженні такі дії суду першої інстанції отримують правильну оцінку. Найближчим часом також збираюся подати скаргу на суддю і подати заяву про злочин за завідомо неправомірні дії посадових осіб», - заявив Данилюк.

Він додав, що рішення провести перевірку за період з 1998 по 2016 рік не узгоджується з нормами Податкового кодексу України щодо обмеження терміну податкових перевірок.

Голова Мінфіну нагадав, що негативно ставиться до чинної ангажованої правоохоронній системи. «Зміни просто переспіли. Правоохоронні органи повинні бути компактними, професійними, з чітким розподілом повноважень без дублювання і головне - деполітизованими. Важливим компонентами є оновлена ​​прокуратура і має бути створена Служба фінансових розслідувань», - підкреслив Данилюк.

Також, він висловив надію, що розпочата реформа судової системи забезпечить справедливе правосуддя в майбутньому.

Нагадаємо, раніше Данилюк запевнив, що сплатив усі податки і не має наміру переривати відпустку через перевірки Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: